Συμμετοχή και διάκριση του σχολείου μας στο 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Αττικής

     Το Σάββατο 13/04/24 οι μαθητές Αλέξανδρος Μ. (Β’ τάξη), Θησέας Γ.  (Γ’ τάξη), Γιώργος Α. (Γ’ τάξη), Σωτήρης Ψ. (Δ’ τάξη), Μιχαήλ Π.Μ. (ΣΤ’ τάξη)  και η μαθήτρια Σμαράγδα Κ. (Ε’ τάξη) εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο 20ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Μαθητών-Μαθητριών Αττικής. 
     Με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, κατέκτησαν την 20η θέση ανάμεσα σε 144 σχολεία της Αττικής και την 4η ανάμεσα στα σχολεία της νότιας περιφέρειας Αττικής.
     Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα μας αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες όλων σχεδόν των τάξεων γεγονός που αποδεικνύει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το πνευματικό αυτό άθλημα. Το σκάκι, άλλωστε, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων. όπως η βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης, των μαθητικών επιδόσεων, η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αναλυτικής σκέψης, της κοινωνικοποίησης, της αυτοπεποίθησης.
     Πάνω από όλα όμως αποτελεί πηγή απόλαυσης και διασκέδασης για τους μικρούς και μεγάλους σκακιστές.
     Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ανέλαβε την οργάνωση της συμμετοχής μας, τον κ. Γιάννη Πλευράκη που διδάσκει σκάκι στις δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να παίρνουν μέλρος σε τέτοιες αξιόλογες δρασεις.
 
Ιωάννα Μικρογιαννάκη
Η Δ/ντρια Σχολείου

Solverwp- WordPress Theme and Plugin